18 oktober 2006

Pladder III

I högtalaren: Miles Davis, "Kind of Blue". Sen eftermiddag; det idoga pluggandet är obönhörligen slut för dagen eftersom hjärnan inte klarar mer. Nyss uppvaknad ur en sån där eftermiddagslur som gör en lika spejsad som vilket neråttjack som helst.

Från och med idag inleder jag mitt projekt med att göra detta till en sån där blogg där 70% av inläggen består av ursäkter för att den inte uppdateras tillräckligt ofta. Nej, seriöst, Shirow-analysen är på gång, Vilken Dag Som Helst™ nu. De senaste dagarna har jag varit upptagen med plugg, LinDai-visning och uppsättandet av en jävla vägghylla som krävde mer blod, svett och tårar (två av tre är inte dåligt...) än vad som borde vara tillåtet. Och, givetvis, en hel del research, i form av läsandet av viktig Shirow-manga som jag hittills missat.

Pluggandet består förresten av att jag måste lära mig C++. Och inte bara så att jag kan använda det, utan verkligen varenda liten jävla obskyr mekanism i hela språket, verkar det. För er specialintresserade finns det exempel på tentor här. Den nästan suveräna bok jag använder för detta ändamål heter Thinking in C++, och finns att läsa i sin helhet här.

Zogoth och jag behövde något att varva Ajruna med, så vi började titta på en serie jag hittade helt av en slump; Sunabouzu, a.k.a. "Desert Punk". Än så länge är den väldigt lik Trigun, men inte lika seriös och med mer fanservice. (Studio Gonzo ligger bakom, vilket ju brukar borga för en viss kvalitet.) Klockren serie att glo på lite då och då, när man vill dra ner seriositeten lite. Rolig och händelserik.

Surfa lugnt därute i höstmörkret, och glöm inte att titta på Lost in Translation på ettan på fredag! Om ni inte bor i Ryd och ska gå på filmdygn i dojon då vill säga.

2 Comments:

Blogger Innie said...

attans att du gjorde vilken-dag-som-helst-nu till TM, annars hade jag lätt snott och applicerat på min blogg...

hojta om jag ska komma och erbjuda två extra händer till hyllan :)
så kan ju jag med lugnat samvete skrika på hjälp med räknare, jag klarade mej igen typ hela skiten, fram till att plocka in den på min sida, då gick den ut i strejk - *morra*

när får man se dej härnäst då? fika/te/promenad nån dag inom den närmaste framtiden?

*kram*

18 oktober, 2006 18:17  
Blogger Len Widleheyt said...

VDSHN är inte mitt TM faktiskt; eller typ inte. I C-arnas sektionsrum i Kårallen (Cerum) har det suttit en lapp ganska länge med texten '"Vilken dag som helst nu..." (patent pending).' Jag bara tog det hela ett steg till.

I egenskap av påve och Oberoende Diakon av det Gyllene Äpplet proklamerar jag härmed att frasen "Vilken dag som helst nu" är ett TM tillhörande alla medlemmar av mänskligheten som känner ett behov av att använda den, men bara om de är kreativa nog att komma på det själva. (Läs här om du är förvirrad nu.)

Och hyllan sitter där den ska nu, tack ändå. Kanske kan hälsa på hemma hos dig nästa gång och pilla med din räknare då?

18 oktober, 2006 19:29  

Skicka en kommentar

<< Home