30 augusti 2007

Animäääää!

Även jag måste ju uppmärksamma den trevliga händelsen. Nästa fredag, den 7 september, kör SVT2 en hel natt full med anime! Det börjar halv elva och håller på till typ halv sju på morgonen. Här är schemat:

Kan nästan lova att LinDai kommer att styra upp en vaka vid detta tillfälle. Antagligen i LOLektivet och antagligen med gratis kaffe. Men inget spikat än. Spikat är i alla fall att jag kommer att sitta bänkad.

Etiketter: ,

29 augusti 2007

Slafs

Det finns en företeelse i LOLektivet. Den heter slafs. Det går till så att man samlas och äter slafs och tittar på slafsfilm. Här är ett bra recept på slafs:

Kombinera på lämpligt sätt följande:
-pommes frites
-köttfärs
-många slafsiga såser

Receptet kan varieras nästan i oändlighet.

Igår var det slafskväll. Slafsfilmen för kvällen var - på Antons begäran - Spongebob Squarepants: The Movie. Jaaaaaahapp...

Men nu låter det som att jag var besviken. Filmen får en stark trea och slafset en medelstark fyra. Slafs är gott.

Hasselhoff!

Etiketter: ,

26 augusti 2007

Morgonstund

Jahapp, då är det bara att vakna upp och känna doften av kaffet... Vet inte vilket som är värst idag; den svårt vrickade foten eller insikten att man har svikit en väns förtroende utan att knappt minnas det. Båda konsekvenser av ett och samma oansvariga beteende. Ingen är väl mer än människa, men ändå känns det. Dum, dum, dum.

18 augusti 2007

Okay, now you're just shitting me...

Det är inte klokt hur ett litet, litet beslut kan leda direkt till kedjor av händelser som vi aldrig hade en chans att överväga när vi tog beslutet. Sliding Doors. Fick ett samtal av Magnus idag (igår), runt 21, när jag sprang runt i Viagraparken med resten av faddrarna och nollan och lekte vadslagning som bäst. (Alltså man försöker faktiskt slå på varandras vader.) Frågan var typ: "En kompis kompis ska spela musik på en klubb inne i stan vid tio, ska du med?". Jag var egentligen redo att gå och lägga mig. Nolle-p tär på kroppsliga resurser. Jag var definitivt inte på nåt danshumör. Tveka, tvivla, överväga, besluta, banga ur. Kan vara skönt att ta en paus från den unika nolle-p-atmosfären en enda kväll och kanske ha mer lust och energi nästa morgon. Kul att träffa Magnus och Amie, det blir för sällan. Wtf, why not. Går hem och tar fram de splitternya kläderna från min shopping-spree med syrran i Göteborg, drar in till stan. När vi väl är på klubben (L'Orient, som jag sett utifrån många gånger.), vad är det första jag ser? Daniel Johansson, glatt vinkande i sin nördiga Zelda-t-shirt som han beställde tillsammans med mig från ZeStuff. Hur stor är chansen? Men vänta nu... fan, han känner ju samma människor som Magnus! Vad är det fråga om här? Kul som bara den, hur som helst.

Allt jag vet om musiken vi är där för att höra hittills är att den är elektronisk och typ lite tv-spelsinspirerad. Killen har visst jobbat för spelföretag innan eller nåt. Musikern i fråga, Kotten, har jobbat tillsammans med en viss Fredrik. (Mycket trevlig och sympatisk människa verkar det. Lycka till med Tai Chin, Fredrik!) Fredrik jobbar numera tillsammans med Magnus. Aha, då är den saken utredd. En självlysande alkoholfri drink för vätskebalansen, och sen, what the hell, en white russian. Börjar känna lite för att dansa trots allt, speciellt efter att Daniel hade satt ribban (O_o). Musiken är bitvis skitskön; jag tycker att jag sitter och spelar Final Fantasy eller Metroid eller nåt. Efter ett tag blir den dock lite svårdansad, så jag sätter mig. En tjej kommer fram och säger "Hej, vill ni köpa en skiva?". Hon säljer Kottens (a.k.a. Spanky) skivor. Magnus och Daniel köper var sin. Jag kisar istället i mörkret och frågar tjejen vad hon heter. "Emelie." Okay, now you're just shitting me. Vi har nog inte setts på sju år eller nåt. Jönköping. Sofia församling. Mitterminsläger. Hon är tillsammans med Spanky. Herre Jävla Gud.

Det blev en längre kväll än planerat, men shit vad glad jag är att jag valde som jag gjorde. Jag hoppas och tror att C-sektionen klarade sig utan mig några timmar. Imorrn är det upp i sadeln igen med badutflykt och kanske lite byggande med MacGuyver-nollan. Vi ses då, allihopa.

Etiketter: ,

13 augusti 2007

Lugnet före stormen II

Längesen jag var tillräckligt avspänd för att ägna en hel för- och eftermiddag åt nästan ingenting utan att få skuldkänslor för det. Eftermiddagen övergår i förkväll, men man låtsas fortfarande att det är eftermiddag och bara fortsätter. Sätter på Lock, Stock and Two Smoking Barrels för umptielfte gången. Mimar med i alla repliker man redan kan med ett leende på läpparna och gör andra onödiga saker under tiden. Finns det en film med fler one-liners instoppade? Några favoriter, helt kort:

"If the milk turns out to be sour, I ain't the kind of pussy to drink it."

"You must be Eddie, JD's son."
"You must be Harry. Sorry, didn't know your father."
"Nevermind, son. You just might meet him if you carry on like that."

"It's a deal. It's a steal. It's the sale of the fucking century. In fact..., fuck it Nick, I think I'll keep it."

Musik för öronen. Precis som soundtracket, som också sitter som en smäck. Många filmer har följt i dennas spår, i olika varianter och smaker, men ingen har matchat originalet: Boondock Saints, Snatch, Layer Cake, Lucky Number Slevin.

Varenda scen är minnesvärd, varenda replik en omistlig del av helheten.

Allt är lugnt och fint i Lolektivet, inga stressmoment...

Men, men, *suck*, säg det som varar för evigt. I bakhuvudet, långt, långt bak, där det inte kan störa min sköna eftermiddag, vilar alla saker jag mycket snart måste ta itu med. Imorrn är det dags. Dag ett. Glöm städa, glöm diska, glöm träna, glöm laga mat, glöm slöglo på gamla filmer och ståupp-rutiner. Non-stop nolle-p i två veckor. Sextio nya studenter att ta hand om och förhoppningsvis hinna lära känna lite (till skillnad från förra året) och nyktert, ansvarfullt festande. Och efter det, programutvecklingsmetodik, designmönster, grafteori, datasäkerhet... Gambatte, Riinusu.

Starten imorrn ser jag framförmig ungefär som första doppet i en sval sjö på sommaren. Först en ordentlig chock för hela ens system, och en panisk längtan till värmen och tryggheten på land, men efter ett tag vill man aldrig att det ska ta slut.

Etiketter: ,

12 augusti 2007

Lugnet före stormen

Tvätten är tvättad, disken diskad. Omtentorna är bortglömda, höstterminens kurser planerade. De sista overallmärkena är påsydda, fadderutbildningen är genomgången (igen) och samtliga invånare av Lolektivet har återvänt till staden. Om två dagar och tre nätter kommer nollan. Hjärnan reagerar på ett intressant sätt. Kreativiteten har gått ner på sparlåga, för hjärnan vet att mycket snart kommer den att få fullt upp. Den ligger och flyter där bakom ögonen och tar det så lugnt som möjligt inför den stundande kalabalik som är nolle-p. Man sitter mest bara och stirrar. Och funderar på vad man har glömt.

Såg The Girl Who Leapt Through Time igår. Mycket bra film som nästan alla bör ge en chans. Varm, charmig och mänsklig. Gav en bra känsla, helt enkelt. Nästan en femma.

Fick just reda på att min roomie Hannes är riktigt duktig. Han programmerar spel som faktiskt blir klara. Och ett av dem blev för längesen veckans (freeware) spel i en finsk datortidning! Jösses...

Också lite värt att nämna: idag har jag lagt en nätbeställning på en av världens kanske dyraste veckarklockor. Hur låter 1700 spänn? Manicken ifråga innehåller en lampa med en glödlampa som ska efterlikna solljus, och fungerar så att den simulerar en soluppgång i ditt rum på utsatt tid. Tipset fick jag av Åsa (tack), som har ägt en sedan länge. Enligt henne är den värd pengarna. Jag hoppas och tror att hon har rätt. Jag ser investeringen som en del i min strategi för att göra hösten till en drägligare tid att bo i än vanligt. Det gäller bara att inte tänka på hur mycket manga, tv-spel och böcker man hade kunnat köpa för samma pengar.

Etiketter: ,

09 augusti 2007

Linus Maskinus Piggelinus?

Jahapp, inte långt kvar till nolle-p nu då. Sommaren är... [tittar ut genom fönstret] ...tja, kvar än, men börjar nog känna sig som jag gör efter tre dagar hemma hos föräldrarna: man är liksom redo att ge sig av. Ändå har det varit min bästa sommar på länge. Min målsättning om att inte lyfta ett finger har gått i uppfyllelse, och ändå har jag fått en del gjort. Tex:

- ~65 timmar Twilight Princess
- ~30 timmar Metroid Prime 2: Echoes
- ~25 timmar Paper Mario
- några timmar Legend of Zelda och Tales of Phantasia

Något FF12 hanns det inte med. Undrar när nästa gång blir som jag har tid att försvinna från verkligheten tre veckor i sträck?

Min målsättning inför höstterminen: må bra. Jag kommer att gå in aktivt för att motverka den sedvanliga vinterhalvårsledan på flera sätt. Planerna om att pumpa skrot med Magnus får dessvärre stryka på foten till förmån för annan träning, mer inriktad på att orka mer i skolan än att orka fler kilon. Qi Gong, joggning och styrketräning av mage/rygg blir det. En träningskalender skall införskaffas för att visualisera den målsättningen. Nästa, ännu viktigare steg; salsakurs. Ett både tränings- och dejtingmässigt korrekt val, tror jag, plus att det helt enkelt ska bli jäkligt kul. Egentligen, kan det bli annat om Linköpings Sportdansklubb har något alls gemensamt med Malmö Danscity?

Så där har ni min höst: proteiner, vitaminer och endorfiner. (Och kanske lite blondiner.)

"Men Linus fnord, vad kul att fnord se dig blogga för första fnord gången på sex månader fnord, betyder det fnord här att du fnord kommer att blogga fnord mer regelbundet fnord i fortsättningen?". fnord.